Kantoor Stopaq te Stadskanaal

De realisering van dit gebouw was volledig in handen van Ingenieursbureau Ritsma. Vanaf de initiatieffase tot aan de oplevering is het ingenieursbureau betrokken geweest bij dit project. Eerst is het Programma van Eisen opgesteld en is het pand ontworpen door dhr. R. Ritsma zelf. Vervolgens zijn de bouwaanvraagtekeningen gemaakt en zijn alle benodigde berekeningen samengevoegd om de bouwaanvraag bij de gemeente in te dienen. Daarna is de aanbesteding ddoor het bureau verzorgt en zijn de werkplaatstekeningen gemaakt. Tijdens de bouw is de bouwbegeleiding door Ingenieursbureau Ritsma gedaan.

Het gebouw bestaat uit een staalconstructie met betonvloeren. De stabiliteit wordt verzorgt door de externe constructie bestaande uit kolommen en schoren. De fundering bestaat uit stroken op vaste grondslag. Een bijzondere situatie was dat de fundering van het kantoor dieper aangelegd is dan de bestaande hal. Hiervoor is een speciale uitkragende fundering gemaakt waardoor de bestaande fundering niet beïnvloed is.

kantoor-stopaq-te-stadskanaalkantoor-stopaq-te-stadskanaal

Onze referentieprojecten

multifunctioneel-centrum-gasselternijveenshowroom-kantoor-en-werkplaats-te-tynaarlokantoor-stopaq-te-stadskanaalvilla-te-surinamehijs-en-hefmiddelenwoning-te-rolderem-eiland-te-amsterdamtankstation-te-almeresportgebouw-te-gietenhijs-en-hefmiddelenkapschuur-te-nieuw-buinendetailberekeningen-en-werkplaatstekeningenwerktuigberging-te-ellertshaarwoning-te-blauwestadfabrieksgebouwen-chemiepark-delfzijlschade-expertisewinkel-met-bovenwoningen-te-gietenbedrijfshal-te-leeuwardenzorggebouw-te-stadskanaalbedrijfspand-a-hoed-wildervankloods-te-stadskanaalsupermarkt-c1000-veendamuitbreiding-woning-in-veendamuitbreiding-woning-in-gietentoscaanse-woning-te-wildervankchinees-restaurant-veendamloods-in-ter-apelkanaalopslag-loodsen-te-sappemeerwoning-te-stadskanaalloods-te-bellingweddekantoorgebouw-te-veendambedrijfshal-in-de-eemshavenmesthal-te-stadskanaalwoning-en-kantoor-te-stadskanaalbedrijfspand-te-assenveldschuur-te-exlooloods-te-exlormondloods-met-kantoor-te-buinen