Over ons

Ingenieursbureau Ritsma BV in Stadskanaal richt zich al 45 jaar op het berekenen van de sterkte, stijfheid en stabiliteit van constructies, zoals bij gebouwen en in weg- en waterbouwkundige werken. Ingenieursbureau Ritsma adviseert in de ruimste zin van het woord aan iedereen die meer moet weten over sterkte, stijfheid, stabiliteit en andere technische zaken, zoals isolatie of geluid. Het ingenieursbureau werkt voor uiteenlopende partijen, waaronder overheden, ontwerpers, industrie en aannemers. En ook particulieren kunnen bij de bouw of verbouw van hun woning gebruikmaken van de diensten van Ingenieursbureau Ritsma.

Verleden en heden

Ingenieursbureau Ritsma wordt in 1975 in Gasselternijveen door dhr. R. Ritsma opgericht. Als eenmansbedrijf richt het bureau zich voornamelijk op het berekenen van bouwconstructies en het ontwerpen van gebouwen. Naarmate het bureau meer naamsbekendheid krijgt, groeit het en is het onderkomen in Gasselternijveen al gauw te klein. In 1978 verhuist dhr. Ritsma naar de Gasselterstraat in Stadskanaal waar het bureau op dit moment nog steeds gevestigd is. Op deze locatie groeit het bedrijf uit tot een gevestigde waarde in de omgeving. Omdat bouwen breder is dan constructie en architectuur alleen wordt het werkveld verbreed met de disciplines bouwfysica, schade-onderzoek, brandveiligheid en bouwkundig tekenwerk. Door van alle disciplines kennis te hebben is een totaalconcept in advisering gevormd. Hierdoor kan het bureau een belangrijke rol op zich nemen in het volledige traject van idee tot realisatie.

Onze referentieprojecten

multifunctioneel-centrum-gasselternijveenshowroom-kantoor-en-werkplaats-te-tynaarlokantoor-stopaq-te-stadskanaalvilla-te-surinamehijs-en-hefmiddelenwoning-te-rolderem-eiland-te-amsterdamtankstation-te-almeresportgebouw-te-gietenhijs-en-hefmiddelenkapschuur-te-nieuw-buinendetailberekeningen-en-werkplaatstekeningenwerktuigberging-te-ellertshaarwoning-te-blauwestadfabrieksgebouwen-chemiepark-delfzijlschade-expertisewinkel-met-bovenwoningen-te-gietenbedrijfshal-te-leeuwardenzorggebouw-te-stadskanaalbedrijfspand-a-hoed-wildervankloods-te-stadskanaalsupermarkt-c1000-veendamuitbreiding-woning-in-veendamuitbreiding-woning-in-gietentoscaanse-woning-te-wildervankchinees-restaurant-veendamloods-in-ter-apelkanaalopslag-loodsen-te-sappemeerwoning-te-stadskanaalloods-te-bellingweddekantoorgebouw-te-veendambedrijfshal-in-de-eemshavenmesthal-te-stadskanaalwoning-en-kantoor-te-stadskanaalbedrijfspand-te-assenveldschuur-te-exlooloods-te-exlormondloods-met-kantoor-te-buinen